Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011 januári Helyzetjelentés

 

jatszoter.jpg2010 szeptemberében volt a figyelem középpontjában leginkább a Fővám tér. Átadták a hónap végén a tér magját, közepét, amely úgy hiányzott eddig.

Bár egy térnél - mint leírtam korábban -, a tér falak, a tér szélei azok, amik a forgalmat vonzzák, ezeket rendezik be elsősorban, ám egy tér jellegét leginkább a középtérre helyezett tájékozódási, találkozási pont határozza meg. Erről ismerjük meg (kútak, szobrok, fák, jelképek) Most nemcsak a szolid, kissé lezüllőtt, graffitis IV. Károly katona-emlékművet hozták rendbe, hanem egy nyáron hangulatos, hűsítő szökőkút-alkotással is bővítették a teret.

Lett kellemesen bejárható fás, bokros, virágos pihenő tere, és ebben a környezetben egy eddig még nem látott új elemeket felvonultató játszótér.

A játszótér területéről készült ez a tervrajz, illetve a rajta berendezett tárgyakat láthatjuk ezen az oldalon:

http://www.tacticsport.hu/cikkek/fovam-teri-jatszoter

Összességében klassz, kulturált lett a tér, végre nem csak a rohanásnak, közlekedésnek ad otthont.

De a teljes kép csak a 4-es metró felszíni rendezésével lesz kész, amikor folytatólagos lesz a Belgrád rakparton elindított bicikli-út, és egy újabb látványelemmel bővül a tér: a metró felülvilágító üvegablakával, melyen keresztül egy híd vezet a Corvinus Egyetem főépülete sarkától a felső rakpart széléig.

 

Jó lesz, és az eddig átadott értékek töretlen, kitűnő állapotát tekintve optimistán szemlélem a tér sorsát.

 

A mappában található képek előnézete Metróállomás helyzetképek


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.