Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012 májusi Helyzetjelentés

 A helyzet sokat nem változott tavalyhoz képest. A szökőkút hol működik, hol pedig a gördeszkások, triálosok kedvenc találkozó helye. A parkot belakták a fiatal szerelmesek és nagycsaládosok, szerencsére a hajléktalanok kiköltöztek, és a Nagy Vásárcsarnok előtti tér igazi városi nyüzsgést mutat, a Váci útról érkezők meg-megállnak fotó erejéig

A fotó témája körben a következők:

Vásárcsarnok főhomlokzata (Pecz Samu dicsősége) -

Corvinus Egyetem (Ybl Milós műve) -

A budai látkép: BMGE Központi épülete (Hauszmann Alajos mesterműve) -

Gellért Szálló szecessziós épülete (Hegedűs Ármin, Sebestyén Artúr és Sterk Izidor építészek büszkesége) -

Szabadság híd a 2 vámházával és új kandelábereivel, korlátaival (Feketeházy János és Nagy Virgil műszaki és esztétikai vívmánya) -

a Gellért-hegy a Citadellával (osztrák katonai erőd) -

és a Szabadság-szoborral (Kisfaludy Strobl Zsigmond 1947-es alkotása).

Ehhez az igazán esztétikus panorámához persze 1-2 fát ki kellett vágni, de kárpótolnak az igényes bokrok és virágok ápolt ágyásai a parkban.

Ami még változást mutat, az a 4. metró fővám téri feljárójának üveg teteje, melynek ablakait májusban emelték be, jelenleg ponyvával le van takarva. De valószínüleg Finta Sándor, új főépítész és a metró-megálló tervezője elégedett lesz a műtárggyal, mivel az az előzetes látányterveknek megfelelően acél-üveg hálós szerkezetével beengedi a fényt több mint 30 méter mélyre, és mégis átlósan átengedi a rakpartra igyekvő egyetemistákat, turistákat is.

Hiányzik még a bicikliút átvezetése és becsatlakoztatása a Csepel - Rákóczi-híd - Petőfi-híd - Nehru-park - CET - Fővám tér - Szabadság-híd - Budai felső rakpart útvonalba.

További fejlesztési irány pedig a Fővám tér - Petőfi tér közti felső rakpart rendezése is, ahova akár a Széchenyi tér-Petőfi tér között húzódó belvárosi korzó is meghosszabbítva létezhetne, bicikliúttal és nyári pavilonokkal kiegészítve.

 

A mappában található képek előnézete Látványtervek, a jövő


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.